Intram in post ...

   Dupa cum stie marea majoritate a celor care citesc acest aritcol, astazi este Miercurea Cenusii,prima zi din postul mare.Am fost si eu azi la liturgie, si la sfarsit, parintele ne-a pus cenusa pe cam(in semn al umilintei si intrari in post).Dar ce este acele"postul mare"?Reprezinta acea perioada din an de dinaintea PASTELUI, in care ar trebui sa ne spovedim , sa facem fapte bune, sa mergem la biserica, etc...Dar majoritatea "credinciosilor" abea daca mai stiu in ce parte e Biserica.In fine...

  Dar de ce sa tinem acest post?Nu sunt preot dar pot sa dau aceeasi explicatie ca el.Pentru ca Isus a suferit pentru noi, si-a dat viata ca sa fim liberi, si chiar a fist parasit de Tatal pentru noi.Asadar macar atat putem face pentru El.Sigur motivele sunt mult mai multe, dar acesta e esentialul.

   O parte foarte importanta a aceste perioade , defapt un fel de simbol al acestui timp "de pocainta" il constiutuie Calea Crucii.In ce consta?In fiecare miercuri si vineri, inainte se Sfanta Liturgie, preotul reconstituie patimile lui Cristos, prin cele 14 statiuni, de la condamnarea sa pe cruce, pana la punerea in mormant.
Da...Ce avem de facut in post?Mai degraba ce nu avem de facaut in acest post...Acum orice credincios face abstinenta de la lucrurile care ii plac foarte mult(adica nu doar de la ciocolata si carne cum cred unii ci si de la Tv, Internet, Jocuri Video etc).

   Din cauza acestei abstinente foarte multe personane nu posteaza .Ce zic"ele":Frate e foarte simplu sa mergi la biserica.Dar sa te aptii de la Calcylator???Sau ceva de genul..Recunosc, nici eu nu sunt genul care sa posteasca prea mult, dar, pot sa incerc.

Stiu ca articolul asta seamana mai mult cu prdica preotului din biserica decat cu un articol de blog, da ce sa fac?Cineva trebuie sa scrie si despre Biserica, sau post...Am dreptate?

0 comentarii: